20 listopada klasa 2a i 2b wzięły udział w warsztatach robienia pizzy w Koszalinie. Uczniowie bardzo szybko zamienili się w kucharzy, a założone fartuszki i czapeczki, dodały jeszcze większego uroku i profesjonalizmu. Zanim wszyscy przystąpili do pracy, najpierw wysłuchali kilku ważnych informacji oraz cennych wskazówek. Zadanie nie należało do najprostszych, bo każdy uczestnik miał przed sobą naprawdę spore wyzwanie do pokonania: najpierw rozwałkować ciasto, umiejętnie posmarować pizzę sosem pomidorowym, a następnie ułożyć na cieście ulubione produkty. Oczywiście młodzi kucharze uzyskali maksymalną liczbę gwiazdek. Na pizzy nie zabrakło salami, pieczarek, kukurydzy, brokułów, papryki i sporej ilości sera. Już po kilku minutach wypiekania w gorącym piecu, każdy mógł skosztować swojej pizzy. Mało to skromne, ale według naszych kucharzy, każda była najsmaczniejsza. Po dobrej zabawie i udanej uczcie uczniowie otrzymali dyplomy oraz upominki.
Dziękujemy restauracjom za możliwość poznania zawodu kucharza/pizzermana od kuchni.